Buscar
  • sandra rodericks

Ottolina de Chris Riddell


Quan vam assolir cert nivell de lectura però teníem certes dificultats, algú ens va deixar 3 volums de la sèrie Ottolina perquè amb aquesta sèrie la seva filla s'havia enganxat a la lectura.Així que durant aquelles vacances d'estiu vam llegir Ottolina.

I ens va agradar força. Crec que a mi una mica més que a ella, igual perquè era un pèl massa petita.


Aquesta sèrie té 4 volums i la protagonista és l'Ottolina i el seu gat, el Sr. Munroe.

Els pares de l'Ottolina sempre estan fora, viatjant pel món i aconseguint tot de coses i artil·lugis únics per la seva col·lecció d'objectes. Així que l'Ottolina viu sola, en un pis d'un bloc d'un barri benestant d'una gran ciutat.És una nena curiosa, intel·ligent i el que més li agrada és resoldre enigmes.


L'encert d'aquesta sèrie és d'una banda que no tracta la protagonista amb condescendència: els pares no hi són, però ella s'espavila. Pren les seves pròpies decisions. D'altra banda les il·lustracions són fantàstiques.

Chris Riddell és alhora l'autor i l'il·lustrador. Estan fetes en blanc i negre però en cada volum apareix un sol color en un sol motiu a cada plana. D'altra banda ofereix una certa interactivitat. Puntualment d'una il·lustració et porten a una altra vint pàgines més endavant; o te la gràcia d'incloure passatges on potser hi ha quatre doble pàgines seguides només d'il·lustració seguides sense una paraula; o de vegades hi ha pàgines que són pur còmic.


Penso que, pel pes de les il·lustracions i el text reduït, és ideal pels nens i nenes que comencen a tenir certa fluïdesa en la lectura però que encara els costa una miqueta encarar certs tipus de textos més densos.


Agradarà especialment a nenes de 8+ que els agradi les aventures i els personatges poc convencionals.


Us deixo aquí un link a un vídeo on veureu com Chris Riddell dibuixa una Ottolina: és hipnòtic!


Editat per Cruïlla en català i Edelvives en castellà.


#ottolina #chrisriddell #ilustracio #Cruïlla #Edelvives #sèries #lij #literaturainfantil #unpamdospams


23 vistas
  • Gris Icono de Instagram

(c) 2018 by Sandra Rodericks. Proudly created with Wix.com

(c) Illustration by Maria Guitart