Buscar
  • sandra rodericks

Novel·la gràfica: Raina Telgemeier

és el seu llibre preferit, el rellegeix de tant en tant, és el llibre que sempre porta a convis o a colònies o de viatge, i fins i tot té penjat un pòster del llibre a l'habitació.

L'autora que va marcar un abans i un després en l'evolució del plaer de la lectura en un dels petits lectors de casa, va ser la Raina Telgemeier, en concret amb "Sonríe" ("Smile" en l'edició original en anglès).Llegir costava i la idea era no aclaparar en excés per no fer-li avorrir els llibres, però tampoc tirar la tovallola, així que a part de llegir-li en veu alta, no vem parar d'oferir-li lectures, totes ben variades, fins que vam portar a casa ¡Sonríe! de la Raina Telgemeier. Es una novel·la gràfica on l'autora explica un episodi autobiogràfic que té a veure amb problemes dentals y la necessitat de portar bràquets. Aquests problemes dentals van acompanyats amb situacions familiars, d'amistat, d'enamoraments frustrats... Bé, amb tot un ventall de coses que a les nenes de 9 anys els fa certa gràcia.


Per què va funcionar? Docs perquè de cop i volta, algú que triga molta estona en llegir una sola plana d'un llibre normal, començar a passar planes de forma ràpida i això motiva molt; els dibuixos ajuden a entendre el que estàs intentant llegir; el text és poc, les frases curtes i el llenguatge més aviat col·loquial; i la temàtica connecta simplement amb elles, els resulta molt familiar perquè tant a l'escola com a casa probablement visquin situacions similars. Empatitzen amb la protagonista totalment.De "¡Sonríe!" vem passar ràpidament a "Hermanas", la segona novel·la de la mateixa autora, i en una tarda la va tenir llegida.

Ara puc dir que "¡Sonríe!" és el seu llibre preferit, el rellegeix de tant en tant, és el llibre que sempre porta a convis o a colònies o de viatge, i fins i tot té penjat un póster del llibre a l'habitació.

I nosaltres la mar de contents, perquè a partir d'aquest llibre, i d'altres novel·les gràfiques que amb molt d'encert està publicant l'editorial Maeva, vam saltar a d'altres coses i ara, cada dia, llegeix per la nit sense haver-li de recordar ni de demanar. Ho fa per plaer!


Agradarà especialment a nenes de 9+ que els interessin les històries reals, de superació i d'amistat.

Per saber més, consulteu la web de l'autora.


#RainaTelgemeir #MaevaYoung #novelagrafica #lij #literaturainfantil #unpamdospams #graphicnovel #elplaerdelalectura


12 vistas
  • Gris Icono de Instagram

(c) 2018 by Sandra Rodericks. Proudly created with Wix.com

(c) Illustration by Maria Guitart