Buscar
  • sandra rodericks

Llibres - pel.lícules - sèries

Actualizado: 20 de ago de 2018

Acabem de descobrir a Netflix una nova sèrie basada en Ana de les Teules Verdes de l'autora canadenca Lucy Maud Montgomery al 1908.

Se n'han fet moltes versions en format sèrie de dibuixos, pel.lícules i telesèries, però recordo la versió que vaig veure de petita, la protagonitzada per Megan Follows del 1985 i que han repetit moltes vegades per la tele.


A mi aquesta sèrie em va marcar. Em va marcar sobre tot la protagonista: una nena orfa, que és adoptada per una dona i un home que són germans i de molt bona pasta i que malgrat tot, aconsegueix tirar endavant, estudiar i treballar a la gran ciutat de periodista.

Tot això en una època en la que poques dones anaven a la universitat, treballaven i eren independents.

També em va impactar el paper de la natura, a la sèrie però també a la vida de la protagonista. La natura com a refugi de les desgràcies però també com a lloc de cel.lebració.


Més tard, vaig descobrir que Lucy Maud Montgomery va ser una autora realment coneguda a la seva època i un dels grans noms de la literatura candenca.I ara, mirant aquesta nova versió amb la meva filla, penso rescatar els llibres i intentar que els llegeixi.


No totes les pel.lícules o sèries basades en llibres son igual de bones que els llibres mateixos. Però si penso que son una bona eina per fer descobrir als nens segons quines lectures: si veuen la pel.lícula o la sèrie i els agrada, segurament s'enganxaran i gaudiran també del llibre en el que està basat.


Qualsevol manera d'apropar-los la lectura em sembla bona.
Les noves edicions dels llibres les està treient Molino (RBALibros), en castellà, i amb il.lustracions de María Llovet:

#anateulesverdes #anatejasverdes #LMMontgomery #lecturesquemarquen #Molino #unpamdospams #lij #RBALibros #literaturajuvenil

14 vistas
  • Gris Icono de Instagram

(c) 2018 by Sandra Rodericks. Proudly created with Wix.com

(c) Illustration by Maria Guitart