Buscar
  • sandra rodericks

El Doctor Submarí de Leo Timmers

Actualizado: 20 de ago de 2018

Aquest àlbum el recordem a casa amb molt d'afecte. Penso que és un dels que hem llegit més vegades de petits, a partir dels 4 anys. Un d'aquells que cada nit havies de repetir dos o tres vegades.

Més tard, quan el van poder llegir ells mateixos el van redescobrir d'una altra manera. Això sí, tornant a riure als mateixos llocs que quan eren petits.Coberta de "El Doctor Submarí" de Leo Timmers, editat en català per Claret, 2007

En Leo Timmers és un il.lustrador i autor belga. Molts dels seus llibres han estat traduïts al català i al castellà i a mi particularment m'agrada molt com dibuixa els animals. És un crack dotant els animals d'una expressió i uns atributs que penso, són els que fan connectar.


El doctor Blub és un metge que cura els animals que viuen al mar. Cada dia agafa el seu petit submarí i s'enfonsa al mar buscant possibles pacients: un cavallet de mar que no s'hi guipa; un tauró que té un queixal corcat perquè no es renta les dents;


un pop amb mal te potes o una balena amb baixa autoestima... Quan el petit submarí tingui problemes per sortir a la superfície, tots els animals ajudaran al doctor Blub amb el que millor saben fer.


L'encert d'aquest llibre infantil és que inclou diferents personatges molt aconseguits i també juga amb les paraules incloent onomatopeies que donen molt de joc a l'hora de llegir en veu alta.

La història és ben senzilla però està molt ben narrada també a nivell visual i transmet alhora valors molt positius a través dels animals, temàtica que als nens d'edat preescolar agrada molt.


Agradarà a nens i nenes a partir de 3 anys.


#doctorblub #doctorsubmari #animals #ilustracio #Claret #LeoTimmers #preescolar #llegirenveualta #unpamdospams #album #literaturainfantil #lij


62 vistas
  • Gris Icono de Instagram

(c) 2018 by Sandra Rodericks. Proudly created with Wix.com

(c) Illustration by Maria Guitart