Buscar
  • sandra rodericks

Contes de Bona Nit per a Nenes Rebels...... i jo afegiria "i també per a nens", perquè a casa el llegim tots i el gaudim molt, tant les noies com els nois.


Aquest recull de 100 biografies de dones que van canviar el món, és ideal per llegir en veu alta abans d'anar a dormir.


La majoria de dones no les coneixíem ni els adults, així que tots hem après coses.

Les biografies ocupen dues planes: l'esquerra on va el text que resumeix la biografia, i la dreta on hi ha una il·lustració de la dona en qüestió feta sempre per una il·lustradora diferent.


La tria és ben variada en quant a procedència, activitat, raça, època, classe social, etc, de cada una de les biografiades.


I sí, és un llibre important perque tal i com es diu a la contracoberta: "Porque las niñas merecen crecer pensando que pueden ser lo que ellas quieran" - i aquí també afegiria: perquè els nens han de créixer veient que també hi ha hagut i hi ha dones que han marcat la Història, encara que la Història les ha arraconat o simplement ignorat. És tant important una cosa com l'altra si realment volem que les coses canvíin.

Zaha Hadid, arquitecta, Iraq, 1950


Margherita Hack, astrofísica, 1922, Itàlia

Per què agrada? perquè cada biografia té només una pàgina, està molt ben condensada en aquest petit espai, i és com una píndola: no es fa pesat i després de llegir-la et deixa realment intrigat pel personatge.


L'encert: el gràfic de tot el projecte. És atrevit, modern, acolorit, i això fa que els pares 'piquin'. També és un encert el 'lema' o frase, que atribueixen a cada personatge, que resumeix una mica la seva filosofia o raó de vida.


Indicat per totes les edats.

Publicat per Estrella Polar en català i Destino en castellà.


Si voleu més informació el web de les autores val molt la pena.


#llegirenveualta #lij #noiesrebels #biografia #historia

75 vistas
  • Gris Icono de Instagram

(c) 2018 by Sandra Rodericks. Proudly created with Wix.com

(c) Illustration by Maria Guitart